Coronoid Fossa Nedir?



Koronoid fossa, üst kolun uzun kemiği olan humerusun alt ön kısmında bulunan depresif bir yüzeydir . Bu kemiğin üzerinde yer alan ulna ve radius kemikleri önkol dirsek eklemi de pazı kemiği karşılamaktadır. Bu depresyon, ulna koronoid sürecinin , dirseğindeki kolun bükülmesi üzerine humerusa doğru kıvrıldığı yerdir . Koronoid fossaya herhangi bir kas  Seo hizmeti, üst kolun brakiyalis kası, koronoid proseste fossanın hemen ötesine geçerek , işlem sırasında alıcı fossaya çekilerek kol fleksiyonunu mümkün kılar .
Omuzdan dirseğe kadar uzanan humerus, üssünde birkaç düzensiz şekilli göz ve depresyona sahiptir. Bazıları kaslara bağlanma yerleri olarak hizmet eder. Medial ve lateral epikondiller, örneğin, önkolun çoklu kasları için başlangıç ​​noktası olan kemiğin tabanının her iki Kurumsal Seo  tarafında yuvarlatılmış çıkıntılardır. Diğer - kıkırdak -covered Trochlea ve capitulurnu - eklem yüzeyleri vardır, ulna ve yarıçapı ile temas kemik kısmı, dirsek oluşturur. Bunlar, epikodiller arasındaki humerusun alt orta yönü boyunca bulunur.
Aynı zamanda humerusun tabanının ön veya ön yüzü üzerindeki iki epikodiler arasında iki fossa, koronoid fossa ve radyal fossa vardır. Radyal fossa, dirsek fleksiyonunda yarıçapın kafasına uyan, koronoid fossa ulna kemiğinin üst kısmına giren depresyondur. Yarıçapın yuvarlak kafasından farklı olarak, ulna'nın üst ucu bir hilal şeklinde şekillenir. İçbükey yüzü öne bakacak şekilde ulnalar, humerusun tabanının arka yüzüne doğru kıvrılır. Dirsek kıvrıldığı zaman, hecerin arkası etrafındaki hilal çukurları veya olekranon süreci , hronanın koronoid işlemi veya alt kısmı humerusun ön tarafındaki koronoid fossaya doğru ilerler.
Üst koldaki biceps brachii kası kol fleksiyonunu başlatırken, bunun altındaki brakiyalis kası bu hareketin önemli bir kolaylaştırıcısıdır. Seo uzmanı  Pazılar aslında humerusa bağlanmaz. Brakialis, dirsek ekleminin hemen üstündeki humerusa yapışır, eklemi keser ve alt ucunda ulna koronoid prosesine eklenir. Kontraksiyonda, koronoid işlemi, koronoid fossaya yukarı doğru ve geriye doğru çeker, tıpkı biceps, radius kemiğinin ön yüzünde yukarı doğru çekerken , dirsek fleksiyonu hareketini üretir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Corpus Cavernosum nedir?

Evrensel Değerler nelerdir?