Corpus Cavernosum nedir?



Korpus kavernozum, hem erkek hem de dişi cinsiyet organlarında bulunan bir kolon veya yumuşak dokuların yoğun bir demetidir. Genellikle erkeklerde en çok dikkat çeken şey, iki demetin penisin tüm uzunluğu boyunca uzanmasıdır. Dişilerdeki model daha küçük ölçekte olsa da benzerdir. İlk başta demetler sağlam görünüyor, ama aslında kanla dolu ve cinsel uyarılma sırasında büyük ölçüde genişleyen boşluklardır. Adın “kavernozum” kısmı, yakından Seo hizmeti dokuların mağara benzeri kalitesine ilişkindir. Onlar uyarılmayı yoğunlaştırır ve gübrelemeyi daha olası hale getirmek için çalışırlar . Bu dokular düzgün çalışmadığında, ya tam olarak doldurmamak ya da yeterince gerilmemekle birlikte, hem erkekler hem de kadınlar zaman zaman azalmış bir libido yaşarlar.ya da çoğu durumda bu sorunlar diğer yaygın nedenlere ve tetikleyicilere de bağlıdır. Bu kısmı ile ilgili sorunlar anatomi nispeten nadirdir.
Temel kavram
İnsan üreme sistemi , çok karmaşık ve hassas parçalardan oluşur. Hem erkek hem de dişi cinsiyet organları, uyarılmaya, daha sonra fiili ilişkiye, döllenmeye ve nihayetinde gebeliğe izin vermek Kurumsal Seo  için birlikte çalışan kaslar, sinirler ve dokularla doldurulur. Korpus kavernosum bu büyük çalışmanın önemli bir parçasıdır.
Dokular tipik olarak penisin uzunluğunu ve ikisi de klitorisi çemberleyen dar sütunlarda, vajinanın üst dudakları arasında oturan sinir uçlarının hassas demeti içinde bulunur. Birlikte, bu sütunlar corpora cavernosa olarak adlandırılır. Kadın ve erkek versiyonları arasında ayrım yapmak için, terim genellikle erkekler için “corpus cavernosum penis” ve kadınlar için “corpus cavernosum clitoridis” olarak geçmektedir.
Uyarılma Anatomisi
Cinsel uyarılma genellikle yoğun arzu duyguları ve yakınlık ve ilişkilere doğru bir eğilim olarak tanımlanır ve kesinlikle bunun birçoğu zihinsel ve duygusaldır; Yine de, her iki cinsiyet için de önemli bir fiziksel bileşen var. Erkeklerde bu penil ereksiyon olarak ortaya çıkar, bu da penis sert büyüdüğü zaman uzar, uzar ve dik durur. Şeyler kadınlarda çok daha az anlaşılır ama klitoris de büyür ve büyür. Her iki süreç de, birçoğu corpus cavernosa'nın süngerimsi dokularında depolanan bir kan akışına dayanır.
Erkeklerde Doku Genişlemesi
Erkek ereksiyon sırasında, corpora cavernosa penise yardımcı olmak için kanla doldurur. Korpus spongium'un - penis başka kısmı - yumuşak kalır. Korpus spongiozum yumuşak kalır çünkü işi genişleyen dokularda üretranın sıkışmasını engellemektir. Üretra kapalı olsa bile, sadece biraz, meni boşalma sırasında dışarı çıkmak için çok daha zor bir zaman olurdu. Semen, erkek genetik bilgi ve anlayış için gerekli diğer materyalleri barındıran spermi taşır; Bir sperm bir dişi yumurtayı karşıladığında, gübreleme ve nihayetinde hamilelik oluşur.
Klitoral Genişleme
Penis gibi, klitoris de corpora cavernosa içerir. En tıp uzmanları bu sinir zengini bölge olduğunu kabul olsa gerçek klitoral “ereksiyon” fikri, biraz tartışmalı vermez şişer ve cinsel uyarılma tepki olarak biraz büyür. Buradaki doku demetleri, peniste olduklarından çok daha küçüktür, fakat kanla dolu kavernöz alan fikri, daha küçük çapta aynıdır.
Adresleme Problemleri
Corpora cavernosa'yı çevreleyen problemler, penisin gevşek kaldığı ve penetrasyon ve boşalma için yeterince sert yetişemediği bir erkek problemi olan erektil disfonksiyona (ED) neden olabilir. Bu daha fazla veya daha az sürekli olduğunda iktidarsızlığa yol açabilir . İktidarsızlık ve ED ciddi sorunlar olabilir, ancak süngersi penil dokulardaki kusurların birçok olası nedenden yalnızca biri olduğuna dikkat edilmelidir.
ED'den etkilenen erkekler, bazen bu özel  Seo uzmanı kasları uygulamak için doktorları veya üroloji uzmanları tarafından yönlendirilir . Egzersiz sayesinde amaç, daha invaziv tekniklerin yardımı olmadan başarılı ereksiyona devam edilir. Tıp ve hatta cerrahi bazen mevcuttur, ancak genellikle yalnızca sorunun bir erkeğin hayatına ciddi biçimde müdahale ettiği durumlarda.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evrensel Değerler nelerdir?

Coronoid Fossa Nedir?