Kişilik nedir?



Kişilik, bir kişiyi diğerinden ayıran bireysel farklılıktır . Bunun gibi, kişilik açıklar ve sahip özelliklerin kümesinin bir teorik açıklama sağlayan terimdir tarafından karakterize bir birey ve diğer farklılaştırır.
Kişilik kavramı "kişi" teriminden gelir.
Genellikle, tek tek, aynı zamanda, belirli bir Seo hizmeti   için bireysel yanıtı tahmin sağlar bunun davranışını ve performansını belirlemek için sabit özelliklere sahiptir.
Kişilik tutum ya bireyin ruh sağlığı öznel kısmı tarafından sınıflandırılmış, ya diğer şeyler arasında özsaygı, bireysel ve kendisi tarafından yapılan yargılama, sahip refah, tarafından yapılabilir.
Diğerleri arasında farklı kişilik türleri vardır : obsesif, zorlayıcı, yaratıcı, dışadönük, içe dönük.
Obsesif kompulsif kişilik bozukluğu bireysel kuralları, düzen ve kontrol, yaratıcı kişilik tarafından hisseden bir eğilim, özgün çözümler bulabilir düşünceler, fikirler veya kavramlarla bireyleri karakterize olduğunu.
Ayrıca bkz . Mizaç .

Dışadönük kişilik, arkadaşlık döngüsünde duygularını ve fikirlerini kolayca ifade eden kişileri ayırt eder. Ancak, içe dönük kişiliğin tüm iletişimsel bireylerin aksine, duygu ve düşüncelerinde saklıdır.

Öte yandan, narsisistik kişilik, bireyin kendini beğenmiş gibi hissettiği, bencilce kendi kendine, fiziksel görünüşünün ve özelliklerinin sevgisiyle ve gurur duyduğunu hisseden bir birey olduğunu söyleyebiliriz.

Bununla birlikte, narsisistik kişilik, bireyin Kurumsal Seo  kendisinin abartılı aşırı değerlenmesiyle kişilik bozukluğu olarak görülür.

Ayrıca Narsist'e bakınız .

Bu konuyla ilgili olarak, yirminci yüzyıldan itibaren, kişilik psikologlar tarafından çalışmanın konusu olmuştur.

Birçok şirkette, bir bireyi aynı şekilde dahil etmeden önce, çeşitli soru ve aktivitelerden oluşan bir kişilik testi gerçekleştirin, bu da kişinin çeşitli durumlarda nasıl davranacağını anlamaya olanak tanır.

Ayrıca, genellikle kariyer yapma niyetinde olan öğrencilere uyguladıkları “mesleki rehberlik danışmanı” denen testler de vardır; bu da onların kişilikleri aracılığıyla test sonuçlarına göre en iyi meslek ne olacağını tahmin eder.

Ayrıca bkz . Öz-yeterlik .

Tüzel kişilik
Tüzel kişilik, bir dizi yükümlülük ve hakların sahibi olma yeteneğidir ve bu da yasal olarak ilişki kurma yeteneklerini belirler.

Tüzel kişiliğe gelince, iki tür kapasite ayırt edilebilir: yasal kapasite ve hareket etme kapasitesi.

Yasal kapasite, hukuk sistemi tarafından, hakların Seo uzmanı ve yükümlülüklerin mülkiyetini veren, hukukun konusu olan, doğal ve tüzel kişilere yapılan bir atıftır.

Bunun için hareket etme yeteneği, her bireyin yasal olarak hareket etmesi olasılığıdır.

Yukarıdakilere atıfta bulunulduğunda, hak sahibi olan ancak bunları yerine getiremeyen gerçek veya tüzel kişilerin olması durumu söz konusudur.

Ayrıca bakınız:

Bireysel .
Ahlaki kişi .
Psikolojide kişilik
Psikolojideki kişilik, bireyin diğerine göre farklı davranmasını belirleyen bir kişinin psişik özellikleridir.

Çalışmalar, sosyokültürel faktörlerin bir bireyin kişiliğini etkilediğini ortaya koymaktadır. Örneğin, yoksulluğun olduğu bir ortamda, eğitime erişimi olmayan, dengeli bir beslenme, güvenlik ve başka şeylerin yanı sıra gelişen bir birey, olumsuz bir kişilik sunmaktadır.

Sigmund Freud'a göre, kişiliğin yapısı aşağıdaki düzeylerde oluşmaktadır:

Bilinçli: dış dünyanın ve iç psişik yaşamın uyaranlarını tanır.
Ön bilinçli: anıların oluşturduğu ve bireyin farkında olmadığı öğrenme.
Sansür: bilinçli ve bilinçli arasında bir engel olarak hareket eder.
Bilinçsiz: bilinçliliğe geri dönmek isteyen ya da asla bilinçli olmayan ama bilinç ile bağdaşmayan bastırılmış içerikler ile karakterizedir.
Ayrıca kişisel kimlik .

Histrionik ve şizoid kişilik
Histrionik ve şizoid kişilik, kişilik bozukluklarıdır. Histrionik kişilik , bireyin eksantrik davranışı ile karakterize edilir ve hatta cinsel olarak kışkırtıcı, ilgi odağı olma ihtiyacını ortaya çıkarır. Aksine, şizoid kişilik , kişi sosyal olarak ilişkilendirme konusunda küçük bir isteklilik ortaya koymaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Corpus Cavernosum nedir?

Evrensel Değerler nelerdir?

Coronoid Fossa Nedir?