Kolesterol Çeşitleri



Birçoğumuz kolesterolü zaten biliyor ve genel fikir sağlığımıza zarar vermesi. Ancak pek çoğu, iki tür kolesterolün, sağlığımız için faydalı ve diğerinin zararlı olabileceğidir.

Kolesterol Çeşitleri
1 Kötü Kolesterol (LDL)
2 İyi Kolesterol (HDL)
3 Trigliseritler
4 Önlemler ve İpuçları
İnsanoğlunun diğer biyolojik işlevler Seo hizmeti  gıdaları sindirmemize yardımcı olan D vitamini, hormonları ve maddeleri oluşturması için az miktarda kolesterol ihtiyacı vardır. Ancak bizi kardiyovasküler hastalıklardan korumak için daha iyi bir kolesterol düzeyine sahip olmak iyidir.

Eğer gıdaları kolesterol ile tüketirsek, HDL olarak da adlandırılan iyi bir kolesterol türü içeriyorsa ve LDL denilen kötü kolesterol içermiyorsa dikkat etmeliyiz.



Kötü Kolesterol (LDL)
Bu tip kötü kolesterol, "düşük yoğunluklu lipoprotein" anlamına gelen LDL (düşük dansiteli lipoprotein) kısaltması ile bilinir. "Lipo", Yunan Liposundan gelir ve bu da yağ anlamına gelir.

Düşük yoğunluktaki doğası nedeniyle, kötü kolesterol arterlerimizin duvarlarına yapışmaya eğilimlidir. Yüksek miktarda LDL kolesterol tıkanmış ve daha az esnek arterlerle sonuçlanır.

Bu durumda arterler, kalp durması veya felç gibi durumlar üretebilir, ayrıca kalp hastalığına neden olan Kurumsal Seo   da gelişebilir.

İyi Kolesterol (HDL)
İngilizce olarak "Yüksek yoğunluklu Lipoprotein" olarak bilinen bu tür kolesterolün türü iyi ve yüksek yoğunluklu.

HDL kolesterol, arterlerde kötü kolesterol seviyelerini azaltma kabiliyeti nedeniyle "iyi" olarak kabul edilir.

Seviyeleri azaltma yolu basit bir şekilde açıklanabilir. Aynı zamanda kan boyunca akan iyi kolesterol, bir "süpürücü" gibi davranır ve işlendiği yerde, karaciğerde bulunan kötü kolesterolü taşır.

Arterlerdeki kötü kolesterol seviyelerini azaltarak kalp yetmezliği ve inme riski azalır. Ancak, düşük miktarlarda bu zararlı koşulların riskini artırabilirsiniz.

trigliseritler
Trigliseritler hakkında çok az şey konuşulmaktadır, ancak kolesterol seviyenizi ölçerken de dikkate alınmaktadırlar.

Trigliseritler, besleme sırasında fazla kaloriyi depolamak için oluşturulan bir başka yağ türüdür.

Yüksek trigliserit düzeylerinin bir göstergesi, abdominal bölgede vücut yağının fazlalığıdır ve bu da kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir.

Eğer düşünmelisiniz Diğer nedenler alkol, sigara kullanımı, yüksek karbonhidrat diyeti, fiziksel hareketsizlik ve obezite tüketimidir.

Önlemler ve ipuçları
Bir kişi bilmeden yüksek kolesterol düzeyleri ile olabilir. Ancak, bir dengeyi korumak için gerekli adımları atmaya başlamak için semptomların veya ciddi koşulların beklenmemesi en iyisidir.

Sizin vücut tipi, sağlık koşulları ve vücudunuzdaki kolesterol türünü hakim göre uygun bir diyet benimsemeye doktor veya beslenme gitmek için tavsiye edilir.

Neyse ki, en etkili Seo uzmanı  biri olmasına rağmen, kolesterol seviyenizi azaltmanın veya kontrol etmenin tek yolu yemek değildir.

Orta derecede fiziksel egzersizin trigliseritleri ve kötü kolesterol seviyelerini azaltarak kalp fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Corpus Cavernosum nedir?

Evrensel Değerler nelerdir?

Coronoid Fossa Nedir?