Kronoloji nedir:



Bir kronoloji olarak , tarihsel olayların düzenini ve tarihlerini belirleyen Tarihin yardımcı disiplini olarak adlandırılır . kelime çevirir Yunan 'zamanı' anlamına χρόνος kökleri oluşur χρονολογία (Kronoloji), (Chronos), ve λόγος (logolar), gelir için 'çalışma' veya 'bilim'.
Tarihin incelenmesi için kronoloji disipline Seo hizmeti     duyulan ihtiyaç, farklı medeniyetlerin ve toplumların tarih boyunca geliştirdiği farklı tarihlendirme sistemlerinde yatmaktadır. Buradan, tarihsel olayları ve olayları çalışma ve anlama için bir zaman çizelgesinde konumlandırabilen evrensel bir kronoloji kurma ihtiyacı doğar.
Medeniyetimizin en önemli iki buluşma sistemi, Roma kökenli Julian takvimi ve Hıristiyan olan bu gün için geçerli olan Gregoryen takvimi olmuştur.
Kronoloji, bu anlamda, tüm olguların birbiriyle ilişkili olduğu prensibine dayanmaktadır, dolayısıyla, onları sıralayarak, onların evrimini daha iyi anlayabiliriz.
Bir kronoloji, olayların düzenlendiği sırayla, olayları düzenli bir şekilde raporlamak için bir araç olarak da hizmet eder: "Makale, Kurumsal Seo  olayların kronolojisi eşliğinde yayınlanmalıdır".

Öte yandan, bir kronoloji olarak, tarihe kadar sıralanan insanların ya da tarihsel olayların ardışık serileri olarak da adlandırılır: “James Joyce'un hayatının bir kronolojisini hazırlıyoruz”.

Bağıl ve mutlak kronoloji
Arkeolojide, bir nesne veya kültürün anteriorite veya posterioritesinin diğerine göre sabitlenebildiği prosedür olarak bir rölatif kronoloji denir. Bu nedenle, bulguları sırayla sıralamanızı sağlar. Öte yandan, mutlak Seo uzmanıkronoloji , bir nesnenin evrensel bir kronolojik sisteme göre tam olarak üretim tarihini veya kullanımını sabitlemesini sağlayan şeydir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Corpus Cavernosum nedir?

Evrensel Değerler nelerdir?

Coronoid Fossa Nedir?