Küresel Isınma Nedir:



Küresel ısınmaya Dünya'da geçen yüzyılda yaşanan sıcaklıklarda kademeli artış olayı denir .
Bu anlamda, IPCC'ye ( Hükümetlerarası İklim Seo hizmeti  Paneli ) göre, gezegenin ortalama sıcaklığı 20. yüzyıl boyunca 0.75 ° C civarında artmıştır ve 21. yüzyılın büyüme tahminleri 2 ° C civarındadır . C ve 4 ° C.


Küresel ısınmanın nedenleri
Alandaki bazı uzmanlar , küresel ısınmanın ana sebebinin, insanın faaliyeti olduğunu açıklıyor . Bu, dünya nüfusunun büyümesi, ormansızlaşmayı teşvik etme ve fosil yakıtlara artan bağımlılık ile son yıllarda yoğunlaşmıştır.

Ayrıca Ormansızlaşma'ya bakınız .

Gazların atmosfere salınmasına neden olan gazların atmosfere salınması, yani atmosferdeki gazların birikmesi, Güneş'in ısının Dünya yüzeyinden sıçramasını ve dışarı çıkmasını engelleyen yakıtların yanmasıdır. uzaya

Daha fazla bilgi için Sera etkisi makalesine bakın .

Bununla birlikte, diğer bilim adamları bu teorinin tamamen yanlış olduğunu göstermektedir, çünkü iklim değişikliğinin ve küresel ısınmanın doğal olaylar olduğunu ve iklim değişikliğini tersine çevirme çabalarının işe yaramayacağını söylerler . Troposferik sıcaklıktaki değişkenliğin yanı sıra iklim, gezegenimizin kökenlerinden beri birçok kez değişti.

Gerçekten endişe verici olan, bunun bir sonucu olarak (küresel ısınmanın) bir dizi doğal süreç ve fenomenin etkilenmiş olmasıdır. Hava durumu, hayatımızı ve gezegeni paylaştığımız hayvan ve bitkilerin etkilerini etkileyen meteorolojik parametreleri etkileyerek modifiye edilir.

Küresel ısınmanın sonuçları
Bu anlamda, küresel ısınmanın en belirgin sonuçlarından bazıları şunlardır:

kuraklık
çölleşme,
erime (direk ve buzullarda),
okyanus sularındaki artış,
diğerleri arasında yağış paternlerindeki değişim.
Bütün bunlar, kuşkusuz, gezegenin yaşam formlarında, hayvan ve bitki türlerinin yok olmasından kaynaklanan biyoçeşitliliğin azalması ya da insanın tarımsal üretim kapasitesinin kaybedilmesi gibi Kurumsal Seo   yol açacak önemli değişiklikler getiriyor. diğer şeylerin yanı sıra nüfusun gıda güvenliği.

Çok uzak olmayan bir gelecekte, bu sorun Dünya gezegenindeki tüm canlılar için ciddi sorunlara yol açabilir, zira güneş ışınlarının zeminden süzüldükten sonra kaçması güneş ışınlarının kademeli olarak eritilmesine neden olabilecek sıcaklıkları arttıracaktır. Dünya gezegeninin buzullarının, dünyanın kentlerinin büyük bir kısmının su yüzüne çıkmasına yol açarak, insanoğlunun da dahil olduğu birçok türün olanaklarıyla sona erer.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği
Küresel ısınmayı iklim değişikliği ile karıştırmamalıyız. İklim değişikliği fenomen belirtir modifikasyon ortalama sıcaklık periyodik gezegeni maruz iyi soğutma, ısıtma, olsun.

Onun için küresel ısınma, sera etkisinin bir sonucudur ve bu da Dünya'nın iklim sisteminin sıcaklığının artmasını teşvik eder. Bu anlamda küresel ısınma, iklim değişikliğinin sadece küresel ısınma süreciyle ilgili olduğunda bir parçasıdır.

Ayrıca bkz . İklim değişikliği .

İklim değişikliğinin önlenmesi
Aşağıdakileri adlandırabileceğimiz, küresel ısınmanın durumunu engellemeye veya yönetmeye çalışan öznenin şu anki araştırmacıları tarafından ele alınan çeşitli olasılıklar ya da hareket yolları vardır:

Etki azaltma, gelecekteki iklim değişikliğinin büyüklüğünün azaltılması anlamına gelir ve atmosferdeki sera gazı emisyonlarını azaltmayı amaçlayan bir sorundur.
Adaptasyon , bir başka cevap da, bu tezin sera gazlarına verdiği düşük önem nedeniyle, insanoğlunun adaptasyonunu ve aynı zamanda henüz mümkün olmayan, iklim değişikliğine altyapı ve yaşam tarzını uyarlamayı içermektedir. Bir noktada, herhangi bir sistem ve insanların uyum yeteneği çökebilir.
Jeomühendislik olarak da adlandırılan iklim mühendisliği , iklimin kasıtlı olarak değiştirilmesini amaçlayan, NASA tarafından yürütülen çalışmanın konusu olmuştur. İncelenen bu Seo uzmanı, güneş radyasyonu yönetimi ve karbondioksitin ortadan kaldırılması kategorileri ile genellikle ilgili olmakla birlikte, bazı farklı stratejiler de ortaya çıkmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Corpus Cavernosum nedir?

Evrensel Değerler nelerdir?

Coronoid Fossa Nedir?